Projekt „Wolin z rybą na talerzu” odwiedził Szczecin!

Największa paelle w Szczecinie zrobiona przez Leszka Wodnickiego finalistę programu MasterChef, była główną atrakcją ostatniego w tym roku festynu „Wolin z rybą na talerzu”, który 4 i 5 września odbył się w Szczecinie.
Na Łasztowni w strefie kulinarnej osobiście można było zobaczyć w jaki sposób regionalne ryby można wykorzystać do potraw, które znamy z podróży, ale też spróbować rodzimych past, śledzi czy rybnych burgerów.
W sobotę Mariusz Siwak szef kuchni hotelu Courtyard by Marriott Szczecin podczas warsztatów kulinarnych przygotował Ceviche z sandacza oraz smażone okonki na warzywnym ratatuj. W niedzielę Leszek Wodnicki na oczach widzów pokazał jak zrobić smażone pierożki wonton z nadzieniem z ryby w stylu azjatyckim oraz paellę z chorizo, owocami morza i rybą.
Pogoda dopisała, mieszkańcy Szczecina oraz goście odwiedzający miasto miło spędzili z nami ostatni weekend, poznając ciekawe smaki, zdobywając wiedzą o rybach czy dowiadując się jak zmienić nawyki żywieniowe, aby stracić zbędne kilogramy i długo zachować zdrowie.

 

Wszystkim uczestnikom naszych festynów „Wolin z rybą na talerzu” serdecznie dziękujemy i zapraszamy za rok!